I.V.-coaching

Coaching zit in de lift. De IV-visie met integratieve methodieken leent zich goed tot coaching ‘pur sang’. Coaching wordt echter meer en meer ‘een onderdeel van… ‘. Zo kan in een therapeutisch proces bijvoorbeeld een coachende lijn nodig zijn. Er zijn veel professionele opdrachten waar coaching een belangrijk onderdeel van is: docent, groepsleider, beleidsmedewerker… We worden overspoeld door coachingmodellen. Door ze te verbinden in de I.V.-driehoek ontdekken we de existentiële insteek en de procesmatige complexiteit die ons tot mens maakt, maar vaak in coachingmethoden ontbreekt.

De sleutel tot de ander ben jezelf. Vertrekkende vanuit de opengeklapte I.V.-driehoek gaan we op zoek naar onszelf als coach: wat is het vertrekpunt (Script) in het betekenisgebied, mijn Doel in het creatiegebied (opdracht) en mijn Attractaat (missie) dat ik als coach nastreef? Wie ben ik als coach? Is er een verschil wanneer ik therapeutisch bezig ben? Of hoe profileer ik me in mijn professionele opdracht in de organisatie waar ik werk? Iedere deelnemer kan vanuit zijn eigen insteek aan de slag.

We werken met methodieken die concreet, ondersteunend en doelgericht kunnen worden ingezet tijdens coaching. I.V.-getrouw maken we uitstappen naar andere stromingen om ze integratief in te zetten. Welke methodieken we gedurende deze tweedaagse uitwerken zal afhangen van de dynamiek en de interacties onderling.

Mogelijkheden:
– Oplossingsgericht coachen
– Werken met metaforen en grafische voorstellingen
– Mentaliserend coachen
– De principes van deep democracy inzetten (vooral in groepen).
– Gericht op mogelijkheden en toekomst (assen van Peter Szabo)
– Werken met psychologische modellen
– Andere

BEGELEIDING
Marleen Van Laere

WAAR
Educatieve Academie vzw
Patriottenstraat 35
2600 Berchem

PRIJS
698 euro

Betaal met KMO-portefeuille

Schrijf in én betaal voor 30 april 2020 en ontvang 10 % vroegboekkorting!

WANNEER
6 maandagen

19 oktober 2020, 16 november 2020, 14 december 2020, 18 januari 2021, 22 februari 2021, 22 maart 2021

Telkens van 10u tot 17u met één uur middagpauze.

Schrijf je in voor deze opleiding via onderstaande link.