Traumaverwerking (WACHTLIJST)

Jaarlijks worden duizenden mensen geraakt door ingrijpende gebeurtenissen. Sommigen ontwikkelen PTSS, bij anderen ontstaat er een angststoornis. Nog anderen, vaak meervoudig gekwetsten, krijgen te maken met complexe problemen op diverse levensdomeinen. Als hulpverlener ontmoeten we dagelijks mensen die lijden aan de gevolgen van een traumatische ervaring.

Bij velen is het vertrouwen in de ander zwaar beschadigd en staan angst, wantrouwen, schuld en schaamte voorop. Vertrouwen is de basis van de therapeutisch relatie, maar hoe bouw je een vertrouwensrelatie op met iemand die zo diep geschonden is in vertrouwen? Hoe krijg je op een begripvolle en constructieve manier beweging in hardnekkige en destructieve patronen en help je hun kijk op de werkelijkheid verruimen? Hoe krijgt de cliënt zelf weer de regie over het leven in handen en hoe creëren we meer keuzevrijheid?

Als begeleider leren we meer inzicht te krijgen in het proces dat zich afspeelt in de cliënt, in onszelf en in de interactie tussen ons beiden. We leren overdracht en tegenoverdracht begrijpen, kijken naar macht en onmacht, en dissociatie als overlevingsmechanisme. Vanuit een theoretische achtergrond gaan we praktijkgericht vanuit eigen ervaring aan de slag.

DOELGROEP
(Psycho-)therapeuten en hulpverleners.
Minimum bachelordiploma (menswetenschappelijke richting) of minimale relevante ervaring in de hulpverlening.
Wie voor deze opleiding wil inschrijven en geen therapeutische vooropleiding of eigen praktijkervaring van minimum vijf jaar heeft, bevelen wij warm aan om de basismodule de therapeutische werkrelatie te volgen.
De docenten hebben steeds het laatste woord over deelname: zij beslissen of de achtergrond en beroepservaring van de potentiële deelnemer voldoende is voor inschrijving.

DOCENT
Anne Vandenbroucke

PRIJS
Zonder basismodule

1163 euro
Met basismodule
1363 euro
Lees hier meer over de basismodule.

Betaal met KMO-portefeuille

WAAR
Educatieve Academie vzw
Patriottenstraat 35
2600 Berchem

WANNEER
10 dinsdagen
(2021) 28 september, 19 oktober, 23 november, 21 december, (2022) 18 januari, 22 februari, 22 maart, 26 april, 31 mei en 21 juni.
Telkens van 10u tot 17u met één uur middagpauze.

DEZE OPLEIDING IS VOLZET. JE KAN JE INSCHRIJVEN VOOR DE WACHTLIJST VIA ONDERSTAANDE LINK.