Hoogsensitief & Happy (online training)

“When we realize that sensitivity is a gift and not a liability, that’s when we start to get our strength.” (Doreen Virtue)

Hoogsensitiviteit is een gave maar zorgt vaak voor extra uitdagingen waardoor het talent overschaduwd wordt door de last. Als hoogsensitief persoon (HSP) leef je als het ware in high definition, je beleeft alles heel intens, zowel de mooie kanten als de moeilijke kanten van het leven. Goede zelfzorg en gezond grenzen stellen zijn cruciaal om je hoogsensitiviteit in te kunnen zetten als kracht, als talent en de lastige kant ervan te minimaliseren. HSP’ers weten meestal wel dat dit belangrijk is, maar niet hoe ze dit kunnen doen. Daarom heeft Enya Hooyberghs Hoogsensitief & Happy ontwikkeld, het eerste online programma voor hoogsensitieve vrouwen in België. Ze begeleidt je online zodat je stap voor stap op je eigen tempo kunt leren over en groeien in je hoogsensitiviteit. We gaan aan de slag op alle fronten: We herstellen of versterken je connectie met je innerlijke gevoelswereld (voelen), je leert wat hoogsensitiviteit exact inhoudt (denken) én we gaan praktisch aan de slag zodat je iedere dag de volgende kleine stap kan zetten naar een leven dat past bij jouw gevoeligheid (doen).
Via een begeleide diepgaande zoektocht in je gevoelswereld leer je eerst de ware kracht van je gevoeligheid (h)erkennen zodat later zowel jij als de buitenwereld kan genieten van je bijzondere gave!

Doelpubliek

Hoogsensitief & Happy is gericht op vrouwen die hoogsensitief zijn of een vermoeden hebben dat ze het zijn. Ben je best gevoelig en ervaar je gevoeligheid eerder als last dan als kracht, dan is dit programma voor jou.
Vind je het moeilijk om aan consequente zelfzorg te doen of gezond grenzen te stellen? Word je ofwel vaak overspoeld door je emoties of voel je net weinig en zou je weer graag meer verbinding met je gevoel en jezelf ervaren? Vind je het lastig om over je noden en behoeften te communiceren? Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt of dat je jezelf overeind moet houden? Als deze thema’s herkenbaar klinken en je er graag verandering in ziet, dan help ik je graag verder!
Het programma is ook geschikt voor hoogsensitieve hulpverleners die (nog) beter voor zichzelf willen leren zorgen zowel op persoonlijk als professioneel vlak. De aangereikte technieken kan je daarna inzetten voor jouw hoogsensitieve cliënten!

Zes diepgaande modules 

Wekelijks komt er op de Voelacademie, onze online leeromgeving, een module vrij die bestaat uit lesvideo’s (meer dan 20 uur in totaal), audiobestanden (vb. meditatie-, visualisatie- en ontspanningsoefeningen), presentaties en een werkboek vol oefeningen. Zo komen verschillende soorten leerstijlen aan bod, zodat er zeker de methode tussen zit die het beste bij je past!

MODULE 1: INLEIDING
De intentie van deze inleidingsmodule is dat er een mooie verbinding ontstaat tussen jou, Enya en de andere deelnemers zodat jullie samen kunnen groeien! A.d.h.v. de IV-driehoek wordt onze denk-voel-doe-methode uitgelegd zodat jij kan ontdekken waar jouw sterktes en leerpunten liggen om met je hoogsensitiviteit om te gaan. Je gaat op onderzoek uit: ben je een denker, een voeler of een doener? Dit is erg belangrijk om een diepgaande en blijvende verandering in je leven als HSP’er te installeren.

MODULE 2: WAT IS HOOGSENSITIVITEIT?
Deze week ontdekken we wat hoogsensitiviteit is en hoe jouw unieke vorm van hoogsensitiviteit zich uit. Dit is immers voor iedereen verschillend! Wetenschappelijke inzichten worden gecombineerd met jouw belevingen en ervaringen als HSP’er. Wat is hoogsensitiviteit en wat is het zeker niet? Je zult verbaasd zijn hoeveel misverstanden er hierrond leven. Hoe werken jouw hersenen en we duiken in begrijpbare taal de neurobiologie in. Hoe werkt overprikkeling en wat kan je eraan doen? Wat is het verschil tussen hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit? Wat voor soorten hoogsensitiviteit bestaan er en waar val je onder? Waarom bestaat hoogsensitiviteit eigenlijk?

MODULE 3: CREËER RUST IN JE LEVEN
In deze module is het tijd om in actie te schieten met de eerste stap van zelfzorg: rust creëren! Hier leer je om rust te creëren op verschillende domeinen. We starten met je hoofd. Hoe kan je piekeren stoppen en je innerlijke criticus het zwijgen opleggen, we installeren gedachtepatronen die jou helpen! Ook perfectionisme leggen we aan banden. Dan is het tijd voor je hart. Ook emotioneel en in je voelen kan het vaak woelig zijn als HSP’er. We gaan op zoek naar hoe jij emotionele stabiliteit in je leven kan creëren en de connectie met je voelen kan herstellen. Als we vanbinnen rustig zijn, is het ook tijd om onze omgeving zo vorm te geven dat jij de nodige oplaadtijd en rust hebt die je nodig hebt als HSP’er. Deze module is echt maatwerk. Enya reikt je heel veel tools en praktische tips aan zodat jij manieren vindt die je fijn en haalbaar vindt om rust te creëren!

MODULE 4: LEER GEZOND GRENZEN STELLEN
Eén van de grootste uitdagingen als hoogsensitieve vrouw is gezond grenzen stellen. Na deze module weet je hoe je je moet afschermen van prikkels en invloeden die jou schaden, maar ook hoe je je terug kan openstellen voor alle mooie dingen in het leven die jou voeden. Je leert flexibel met je grenzen omgaan. Als je dit kan verminder je je overprikkelingsmomenten tot een minimum, gaat je energie weer stromen en voel je je emotioneel stabieler.

MODULE 5: COMMUNICEER JE WENSEN EN NODEN
Na al dat mooie werken aan jezelf is het tijd om ook je omgeving te betrekken. We zoomen in op hoe je thuis, in vriendschaps- en liefdesrelaties, maar ook op je werk je hoogsensitieve stukje een plek kan vinden. Na deze module kan jij over je wensen en noden communiceren op een manier dat de ander ervoor openstaat. Zo kan jij een omgeving creëren waarin jij kan stralen en gelukkig kan zijn als HSP’er! Je ontdekt ook hoe je met jezelf op een liefdevolle en milde manier kan communiceren, zodat jij je eigen beste vriendin wordt!

MODULE 6: IK MAG ZIJN WIE IK BEN!
Als hoogsensitieve vrouwen hebben we vaak in ons leven gehoord dat we sterker moeten zijn, dat we niet zo flauw moeten doen of dat het allemaal zo erg wel niet is. Vaak startte dit al in je kindertijd. Daardoor heb je geleerd dat het niet oké is om gewoonweg je prachtige zelf te zijn, heb je je dromen en verlangens aangepast of zelfs weggestoken. In deze laatste module gaan we samen op zoek naar wie je diep van binnen echt bent en hoe deze persoon naar buiten kan komen. We verkennen je dromen, je verlangens en hoe jij nu je hoogsensitiviteit als kracht kan inzetten in jouw leven.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Je krijgt in dit online programma toegang tot meerdere vormen van inhoud en interactie: de Voelacademie, het Werkboek, de Community en de Live Vraag- en Antwoordsessies. Lees hier meer over hoe dit precies in zijn werk gaat.

DE VOELACADEMIE
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je je persoonlijke gebruikersnaam en paswoord van de Voelacademie. Dit is de online leeromgeving van het programma. Hier vind je al de modules maar ook tal van extra’s om jou te ondersteunen en te inspireren.

HET WERKBOEK
Naast de lesvideo’s en audiobestanden met meditaties en visualisaties van de verschillende modules krijg je ook een wondermooi digitaal werkboek van 70 pagina’s waarin jij jouw persoonlijk proces kan doorlopen. De diepgaande oefeningen ondersteunen je om jouw hoogsensitieve kracht te ontdekken en in te zetten! Het zal je verbazen tot wat voor andere inzichten je al schrijvend komt…

DE COMMUNITY
Onderzoek wijst uit dat HSP’ers nood hebben aan contact met andere HSP’ers om open te bloeien. Daarom heeft Enya de Hoogsensitief en Happy Community op Facebook opgericht. Dit is een veilige plek waar jij je moeilijkheden, maar ook jouw stappen naar succesvol leven als hoogsensitieve vrouw kan delen. Het is magisch wat er gebeurt als vrouwen elkaar liefdevol ondersteunen en begrijpen. Enkel vrouwen die meedoen aan dit programma krijgen toegang tot deze online groep. De Community blijft open, ook al heb je het programma afgerond, je blijft dus genieten van deze prachtige ondersteunende groepsenergie!

DE LIVE VRAAG- EN ANTWOORDSESSIES
Tijdens de duurtijd van het programma krijg je ook de kans om jouw persoonlijke vragen aan Enya te stellen via live vraag- en antwoordsessies. Met Hoogsensitief en Happy krijg je dus de bijzondere combinatie van op je eigen tempo leren én live begeleiding aangereikt. Zo kan je ook antwoorden krijgen over jouw persoonlijke thema’s en nog meer uitleg of verdieping vragen rond de thema’s die we in de modules aanpakken!
Als je niet bij de live-sessies kan bij zijn, is dat helemaal geen probleem! Je kan van tevoren je vragen doorgeven en de opname van de sessie vind je ook terug in de Voelacademie. Je kan het achteraf rustig (her)bekijken.

De voordelen van online werken 

In België zijn online programma’s nog niet zo bekend, maar in Nederland, Groot-Brittannië en de VS is het de manier van leren geworden! Waarom? Zo’n online programma heeft ongelooflijk veel voordelen:

 • Je kan het van overal ter wereld volgen op je computer. Geen verplaatsing, geen vaste tijdstippen!
 • Je kan dit op je eigen tempo doen. Jij bepaalt hoe snel je wil gaan!
 • Het is veel goedkoper dan coaching of psychotherapie.
 • Je blijft minstens drie jaar toegang behouden tot de volledige inhoud van het programma. Je kan het dus zo vaak herhalen als je wil.
 • Je krijgt ook live ondersteuning van mij en van een hele community met hoogsensitieve vrouwen die inzetten op hun persoonlijke ontwikkeling.

Het is dus een mooie combinatie van zelfstandig leren, groepsleren en individuele ondersteuning op maat!

Veelgestelde vragen

Je herkent je in de doelgroep, maar hebt toch nog twijfels of dit wel voor jou is? Vind hier een antwoord op enkele vragen daaromtrent.
1. Ik weet niet zeker of ik hoogsensitief ben, is het programma dan wel voor mij? 
Als je je herkent in het verhaal dat ik hierboven heb beschreven ben ik zeker dat mijn programma je kan helpen. In mijn ervaring schatten de meeste mensen juist in dat ze hoogsensitief zijn! Na het programma weet je zeker of je hoogsensitief bent. Twijfel je erg? Contacteer me dan even. Dat kan telefonisch (0477/ 17 55 51) of via e-mail (info@streyma.be).
2. Ik ben een man. Mag ik dan wel meedoen aan het programma? 
Je mag als hoogsensitieve man zeker meedoen aan het programma als je er vrede mee hebt dat ik Enya je als vrouw aanspreekt 😊.
3. Ik heb geen Facebook, kan ik dan wel meedoen? 
De Hoogsensitief en Happy Community vindt plaats op Facebook. Je kan ervoor kiezen om enkel een account aan te maken om deel te kunnen nemen aan de groep of om niet deel te nemen aan de Community. Het is zeker geen verplicht onderdeel. Alle live sessies met Enya in de Community worden opgenomen en in de Voelacademie geplaatst. Je kan ook vooraf je vragen inzenden. Je mist dus niets van de live sessies!
4. Ik heb het druk of ik ga op vakantie, ik ben bang dat ik niet genoeg tijd ga hebben om het programma te volgen. 
Dat is nu net het mooie aan een online programma, je kan starten wanneer je maar wil met de lessen! De lessen blijven drie jaar toegankelijk voor je, net als de Community en de extra’s. Schrijf je in en volg het wanneer jij tijd hebt!
5. Ik ben niet zo goed met technologie. Is zo’n online programma dan niet te moeilijk voor me? 
Nee, het is niet moeilijk om het programma te volgen. Ik heb erg mijn best gedaan om alles zo goed mogelijk uit te leggen a.d.h.v. filmpjes en tekst. Het enige wat je moet doen is je inloggen op de Voelacademie en dan wijst alles zichzelf wel uit. Mocht je toch moeilijkheden ondervinden, dan sta ik voor je klaar!
6. Hoe lang duurt het programma? 
De laatste module komt vrij op maandag 12 april en op woensdag 21 april geef ik de laatste live sessie. Geen nood als je dan nog niet klaar bent. Je blijft toegang behouden! Als je mooi op schema alle lessen volgt ben je dus klaar om als HSP’er stralend de zomer tegemoet te gaan.
7. Blijft dit programma altijd hetzelfde of pas je dit aan? 
Eén van mijn mooie bonussen is dat je minstens drie jaar toegang blijft houden tot het programma inclusief alle toekomstige updates met nieuw lesmateriaal!
8. Ben jij een tovenares, Enya? 
Ik ben er rotsvast van overtuigd dat jij de mogelijkheid bezit om een beter leven voor jezelf te creëren als HSP’er. Tegelijkertijd ga je hiervoor meer moeten doen dan op de inschrijfknop te duwen. Ik kan je niet magischerwijze dit leven geven. Dat kan jij alleen! Heel veel van je resultaten gaan dus afhangen hoe je aan de slag gaat met het programma. Ik reik je doeltreffende en geteste tools en methodes aan, ik deel al mijn inzichten over hoogsensitiviteit, maar jij gaat deze in je leven moeten integreren.
9. Staat je vraag er niet tussen? 
Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om me te contacteren op info@streyma.be of op 0032 477 17 55 51.

Begeleider
Enya Hooyberghs

Wanneer?
Het programma start op 1 maart 2021, maar alle lessen blijven voor minstens 3 jaar beschikbaar. Dus je kan gerust later opstarten en de lessen volgen op de momenten die voor jou passen!
De modules komen als volgt vrij op de Voelacademie:

 • Maandag 1/3: Inleiding
 • Maandag 8/3: Hoogsensitiviteit
 • Maandag 15/3: Rust
 • Maandag 29/3: Grenzen
 • Maandag 5/4: Communicatie
 • Maandag 12/4: Jezelf zijn

Bij de vroegboekkorting (tot 21/02) krijg je nog een GRATIS BONUSMODULE!
Maak je keuze uit een van deze drie:

 • Hoogsensitief ouderschap
 • HSP & gezondheid
 • HSP & spiritualiteit

Prijs

 • Vroegboekkorting tot 21 februari 2021: € 647  (kijk ook naar de gratis bonusmodule)
 • Normale prijs vanaf 22 februari: € 847 –