Intrafamiliaal geweld

Intrafamiliaal geweld heeft vele gezichten; er zijn vele gekende en minder gekende vormen van geweld. Telkens zien we echter diezelfde psychologische dynamieken tussen de partners (of zelfs tussen ouders en kinderen) die de basis kunnen vormen van het geweld en het jarenlang kunnen bestendigen. Wanneer we de dynamieken herkennen, bemerken we ze overal. In de top 50, in zogenaamde romantische films, in reclame en zelfs in Disneyfilms…

Eigenlijk zijn ze best populair en staan ze in ons Script. Aan de hand van Belle en het Beest gaan we het romantisch sprookje ontrafelen en ontdekken we de interacties die de geweldrelatie vorm geven of zorgen voor een weg uit de vicieuze cirkel.

Emotieregulering, het vormen van empathie en het opnemen van eigen aandeel en verantwoordelijkheid, de driehoek dader/ redder/ slachtoffer, … zijn neventhema’s die zeker ook van belang zijn om individuele cliënten, koppels, ouders met kinderen te begeleiden.

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Begeleider
Marleen Van Laere

Wanneer
2 maandagen
11 (online) en 25 (live) januari 2021
telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

Prijs
205 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 155 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
170 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 120 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)