Mentaliseren

Mentaliseren is het vermogen om gedrag van jezelf en van de ander te begrijpen in relatie met gedachten, gevoelens en verlangens. Het is voelen en denken over gedachten en gevoelens.

In therapie of hulpverlening doen we een poging om samen met de cliënt vastgelopen processen terug in beweging te brengen en perspectieven op zichzelf en de ander te verruimen. Bij sommige cliënten gaat dit vlot, bij andere heel wat minder. Uit onderzoek blijkt dat het vermogen van cliënten om te mentaliseren een sleutelrol speelt in hun veranderings- en verwerkingsproces en dat een veilige hulpverleningsrelatie de aanzet is om deze vaardigheid te vergroten.

In deze korte training geven we, naast een stuk theorie rond mentaliseren, ook een aantal handvaten en methodieken mee om de mentalisatievaardigheden van cliënten in te schatten en te bevorderen.

Doelgroep
Hulpverleners en therapeuten die meer willen weten over veranderingsprocessen en hoe deze te bevorderen.

Inhoud en methode
• Aanreiken van theorie
• Aanleren en inoefenen van mentalisatiebevorderende technieken

Begeleider
Inge Wouters

Wanneer?
2 dinsdagen
18 en 25 april 2023
telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze).

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Prijs
215 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
180 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE OPLEIDING VIA ONDERSTAANDE LINK.