Muziek en klank in therapie

Music is a world within itself, it’s a language we all understand’ zingt Stevie Wonder. En met het nummer illustreert hij meteen ook de kracht die muziek in zich heeft… Ook in een therapeutisch kader kan muziek een dankbaar medium zijn om verbinding te maken tussen therapeut en cliënt. Van creatief zijn met de klanken van kosteloos waardevol materiaal tot musiceren met kleine en grotere instrumenten. Van muziek ervaren in je hele lijf tot er zelf mee aan de slag gaan. Dat kan, zonder enige muzikale voorkennis. We reflecteren over wat muziek in jezelf teweeg brengt,  naartoe je uitgenodigd wordt of waarheen je geleid wordt.

We worden ons ook bewust van valkuilen en wat je beter niet doet met muziek(instrumenten) als je geen geschoold muziektherapeut bent. Een korte training die een non-verbaal, vaak  onontgonnen domein in de therapeutische setting aanboort.

Eigen instrumenten meenemen mag. Iedere deelnemer brengt een matje en één favoriete song/muziekstukje mee. Trek losse, gemakkelijke kleding aan.

Begeleider
Maia Van Landeghem

WANNEER
2 maandagen
17 en 24 april 2023
telkens van 10u00 tot 17u00 (1 uur lunchpauze)

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Prijs
215 euro
(voorschot 50 euro –
+ 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
180 euro
(voorschot 50 euro –
+ 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE OPLEIDING VIA ONDERSTAANDE LINK.