PRI (Past Reality Integration ®)

In deze 2 dagen maak je kennis met het PRI-gedachtengoed van Ingeborg Bosch, bekend van de boeken ‘De herontdekking van het ware zelf’, ‘Illusies’, ‘De ontschuldige gevangene’, ‘PRI en de kunst van bewust leven’ en ‘Onze liefde’.

PRI biedt je een helder model waarbij je leert te zien hoe jouw verleden je huidige leven ongewenst beïnvloedt – er draait constant een oude film mee – en een praktische methode om eruit te geraken.

Wat we doen en hoe we werken:

Dag 1:
We beginnen samen met die momenten te herkennen waarop je geraakt wordt, overvallen wordt in het hier en nu en geen eigen keuzes meer hebt, gelimiteerd wordt door angst, boosheid, onzekerheid, etc. Je krijgt zicht op je eigen manier van reageren op situaties die je raken. Je leert je afweren herkennen die je ervan weerhoudt de realiteit te zien zoals ze is.

Tussen dag 1 en 2:
Tussen de eerste en tweede dag oefen je thuis en in je praktijk met deze manier van zelfobservatie die je de eerste dag geleerd hebt: bijvoorbeeld je wordt boos, en merkt al snel dat het niet in verhouding is met wat er zich afspeelt; je voel je angstig worden als je voor een groep staat, terwijl er niks kan gebeuren; je wordt heel onzeker als je naar iemand toe moet stappen en iets over jezelf moet vertellen…

Dag 2:
De tweede dag beginnen we met de terugkoppeling van ieders ervaring én verkennen we actief hoe die blokkades of afweren kunnen aangepakt worden.

Wat dit programma je biedt:
Je leert als hulpverlener je eigen reacties en emoties en die van de client beter begrijpen. Je krijgt een praktisch en effectief instrument aangereikt om blokkades in jezelf te gaan herkennen, zodat je je werk als hulpverlener zo vrij mogelijk of, om in het in de woorden van Ingeborg te zeggen, zo onbelast mogelijk kan doen.

Voorbereiding :
Als je je inschrijft voor deze 2-daagse is het nodig dat je op voorhand een boek gelezen hebt van Ingeborg Bosch. De herontdekking van het ware zelf leest gemakkelijk vlot. Illusies is eerder voor de lezer die graag meer wetenschappelijke achtergrond krijgt.

Begeleider:
Marita Plas

Wanneer?
2 maandagen
12 en 19 oktober 2020
van 10u tot 17u

Prijs?
205 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding –
+ 155 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
170 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding-
+ 120 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

(betaal met kmo-portefeuille)