Samengestelde gezinnen

Nieuw samengestelde gezinnen komen steeds meer voor. De partners, ouders, stiefouders en kinderen die er deel van uitmaken staan voor specifieke uitdagingen en doen op allerlei manieren beroep op ons als hulpverlener. Het helpt om dit samengestelde gezin als een unieke relatievorm te zien en niet als een slecht functionerend traditioneel gezin. Een aangepaste benadering is daarom aan de orde.

Kennis van de uitdagingen, van het typische relatie- en gezinsvormingsproces en van de verschillende niveaus waartussen wij als hulpverleners kunnen laveren, helpt ons om het bos door de bomen te blijven zien én om onze interventies op aan te passen.

In deze training focussen we op een theoretisch kader om naar het samengestelde systeem te kijken en het eigen maken van praktische tools ter interventie.

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

BEGELEIDER
Cindy Schepers

WANNEER
2 maandagen
20 en 27 september 2021
telkens van 10u00 tot 17u00 (1 uur lunchpauze)

Prijs
205 euro
(voorschot 50 euro –
+ 155 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
170 euro
(voorschot 50 euro –
+ 120 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

(betaal met kmo-portefeuille en krijg 30% korting als zelfstandige)

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE OPLEIDING VIA ONDERSTAANDE LINK.