MORPHEUS OP DE SOFA – Werken rond slaapstoornissen

Iedereen kent wel het genot van opgewekt en uitgeslapen wakker worden na een zalige, met prettige dromen gevulde slaap. Omgekeerd weet je waarschijnlijk ook hoe het is om de dag door te komen wanneer je juist een nacht hebt gehad vol gewoel, wakker liggen en piekersessies. Dit komt bij iedereen wel eens voor, en als het beperkt blijft tot één of enkele nachten is er ook niet echt een probleem. Maar als er vaker minder goede nachten zijn, of als dit een patroon wordt, kan dit een behoorlijke impact hebben op onze levenskwaliteit. Soms is het ook een signaal van een dieper liggend probleem.

De aanpak van slaapproblemen bij onze cliënten is niet altijd eenvoudig. Er zijn immers veel factoren die van invloed kunnen zijn op de slaapkwaliteit, en soms hebben cliënten ook al een hele weg afgelegd, zonder veel resultaat. Hoe vinden we door het bos de bomen en hoe bepalen we de juiste aanpak voor slaapproblemen? Wat verstaan we juist onder slaapkwaliteit? Wat is een gezonde slaap en hoe kunnen we deze bevorderen?

In deze training proberen we een antwoord te vinden op deze en andere vragen, en bekijken we hoe we vanuit een integratieve visie naar slaap kunnen kijken en problemen adequaat kunnen aanpakken.

Op praktisch vlak wordt er een ruim inzetbaar methodiekenkader aangereikt. We streven naar een integrale aanpak, waarbij verschillende methodieken aangewend kunnen worden naargelang de factoren die bijdragen aan het slaapprobleem.

De training is in eerste plaats bedoeld voor hulpverleners, artsen en therapeuten, maar is zeker ook interessant voor iedereen die wil werken aan een betere nachtrust.

Je neemt best een matje mee voor deze training.

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Begeleider
Vanessa Kersemans

Wanneer
2 vrijdagen
28 april en 5 mei 2023
van 10u tot 17u

Prijs
215 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding –
+ 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
180 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding-
+ 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE OPLEIDING VIA ONDERSTAANDE LINK.