Therapeutisch werken met hoogsensitieve kinderen (WACHTLIJST)

De wonderlijke en uitdagende wereld van het gevoelige kind.

In deze tweedaagse training word je meegenomen in de wereld van hoogsensitieve kinderen. Je leert wat hoogsensitiviteit is en wat net niet en hoe je het kan leren herkennen. Rond hoogsensitiviteit doen immers heel wat mythes en onwaarheden de ronde.

Je ontdekt wat de meest voorkomende valkuilen zijn van de jonge HSP’ers in hun gezinscontext, op school en maatschappelijk. We onderzoeken hoe we deze het best aan het licht brengen in je praktijk en hoe we hierover in interactie gaan met het kind en zijn ouders.

De juiste grondhouding, authenticiteit en gelijkwaardigheid uitstralen naar je jonge cliënten is een voorwaarde om verbindend aan de slag te gaan met hen. Hier zoomen we verder op in.

We gaan ook praktisch aan de slag. Na het volgen van deze tweedaagse ga je naar huis met nieuwe (creatieve) technieken en methodieken waarmee je van start kan gaan in je praktijk of in je werkveld. Zowel het werken met het kind als met de ouders wordt onder de loep genomen. Uiteraard is er ruimte om casussen in te brengen en de aangereikte technieken meteen in te oefenen.

Heb je al zin om in de wonderlijke wereld van hoogsensitieve kinderen te duiken?

Doelgroep

Voor therapeuten, hulpverleners, kindercoaches, (zorg)leerkrachten en iedereen die in het werkveld in aanraking komt met hoogsensitieve kinderen en hen wil ondersteunen.

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Begeleider
Enya Hooyberghs

Wanneer?
2 maandagen
22 en 29 maart 2021
telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

Prijs
205 euro
(voorschot 50 euro –
+ 155 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
170 euro
(voorschot 50 euro –
+ 120 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

(betaal met kmo-portefeuille en krijg 30% korting als zelfstandige)

DEZE OPLEIDING IS VOLZET. JE KAN JE INSCHRIJVEN VOOR DE WACHTLIJST VIA ONDERSTAANDE LINK.