Wie is de schrijver van mijn script?  –  De waarde van therapeutisch schrijven

Heel veel mensen houden van schrijven en doen dat ook volop, op de meest uiteenlopende manieren en om verschillende redenen. Je hoeft echt geen doorwinterde dagboekschrijver te zijn of een literatuurprijs te winnen voor je schrijfsels om te profiteren van de positieve effecten die schrijven heeft op je welzijn!

In deze tweedaagse gaan we ontdekken wat de kracht van schrijven precies is. Hoe kan het ‘therapeutisch’ zijn en wanneer is het dat niet? Is schrijven per definitie ‘verwerken’? Schrijven we om los te laten? Om beter begrepen te worden? Om onze gedachten en gevoelens te ordenen? Om anderen te helpen met ons verhaal? Op welke manieren kun je schrijven? Heb je er talent voor nodig? Moet je er altijd iets mee bereiken of doe je het puur voor jezelf als aangenaam tijdverdrijf?

Ook gaan we in op de meerwaarde van schrijven binnen Interactionele Vormgeving (I.V.). Bij onze geboorte kregen we een metaforisch script mee dat in zekere mate mee zal bepalen hoe we ons leven leiden. Kunnen we dat script ook letterlijk herschrijven? Wat kunnen we schrappen? Wat voegen we toe? Hoe zetten we schrijven in, in onze therapeutische praktijk?

Vergeet zeker je nieuwe schrift en fijnste pen niet want we gaan tijdens deze tweedaagse uiteraard ook veel oefenen. Deze tweedaagse is bedoeld voor zowel therapeuten en coaches als niet-therapeuten. Voorkennis van I.V. is niet vereist.

BEGELEIDER
Annemie Willemse

WANNEER
2 maandagen
13 en 27 maart 2023
telkens van 10u00 tot 17u00 (1 uur lunchpauze)

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Prijs
215 euro
(voorschot 50 euro –
+ 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
180 euro
(voorschot 50 euro –
+ 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE OPLEIDING VIA ONDERSTAANDE LINK.