Zandspeltherapie

Met zand en water, oermaterialen, geven we vorm aan het innerlijke proces.
Scheiden, onderscheiden, bouwen, slopen, neerzetten wat is, wat was en waar het verlangen ligt.

Zandspel spreekt op een oorspronkelijke manier een diepere laag aan en maakt het dankzij de vorm (de opstelling van zand, water en eventuele figuren) net concreet en zichtbaar. Zo kunnen onbewuste processen vorm krijgen en op een speelse manier ontwikkelen.

Deze therapievorm voor volwassenen en kinderen, koppels en gezinnen laat toe om woordeloze momenten of gevoelens toch een taal te geven.

In deze tweedaagse maak je kennis met een aantal van de vele mogelijkheden van het werken met zandspel. Deelnemers gaan aan de slag met hun eigen verhaal in de zandbak en oefenen in het begeleiden van een zandspelproces. Er wordt een dag gewerkt met individuele begeleidingen en een dag met koppel- en gezinszandbakken.

Een wonderlijke werkvorm!

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Begeleider
Katrien Cassiers

Wanneer

2 dinsdagen
11 mei en 25 mei 2021
Telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

Prijs
205 euro
(voorschot 50 euro –
+ 155 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
170 euro
(voorschot 50 euro –
+ 120 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

(betaal met kmo-portefeuille en krijg 30% korting als zelfstandige)