BREAK TRUE.
De kracht van intuïtief en transformerend schilderen

“Creative people do not see things for what they are, they see them for what they can be” julie israël

Creativiteit als levenskunst
Creativiteit en creatieve (transformatie)processen vormen een belangrijke sleutel naar zelfbewustzijn, heling en verbinding. Creativiteit en kunst voeren ons naar een wereld voorbij het logisch verstand. Het creatief proces helpt ons de stilte in te gaan en ons over te geven aan wat er ten diepste in ons leeft. Vanuit stilte komt beweging. Kleuren, klanken, beelden en vormen ontstaan: als vanzelf, uit het niets (niet-iets), op hun eigen wijze. Ze vertolken dat wat aan woorden vooraf gaat, dat wat we (nog) niet (kunnen) vatten. Ze brengen boodschappen vanuit een andere wereld, vanuit het (collectief) onderbewuste, het wetende veld, je ziel of hoe je het ook wil noemen.

Als kinderen zijn we van nature speels en creatief. Maar meestal raken we ergens onderweg naar volwassenheid de verbinding kwijt. Toch is verwondering en spel ook op volwassen leeftijd een belangrijk onderdeel van ons mens-zijn. Het innerlijk kind wijst ons in alle eenvoud de weg teug naar ons hart. Het heelt en inspireert. Het leert ons kijken met nieuwe ogen, vol verwondering en opent nieuwe perspectieven.

Inhoud en werkwijze

We nemen ruimte en tijd om stil te staan en aan te komen d.m.v. een aantal eenvoudige oefeningen en lichaamswerk. We verbinden ons met onszelf en onze eigen hartenklop. Vanuit deze verstilling maak je contact met een vraag of thema dat voor jou aan de orde is en zet je een intentie neer van waaruit je wil gaan schilderen.

Je krijgt een beknopt kader en enkele handvatten aangereikt, geïllustreerd met enkele persoonlijke én praktijkvoorbeelden. Maar laat het vooral een dag voor en dichtbij jezelf zijn met alle ruimte om te exploreren.

Bij intuïtief schilderen laat je alle denken en oordelen los. Je begint te schilderen vanuit een spontane impuls. Je kiest op gevoel enkele kleuren uit en volgt dan de beweging van je handen. Intuïtief schilderen is niet resultaat gericht – het kan daarom nooit ‘fout’ gaan. Intuïtief schilderen brengt je in diepe ontspanning. Het helpt je om dichter bij jezelf te komen, je bewustzijn te verruimen en het ondersteunt je in je creatief (transformatie)proces.

Tijdens het schilderen is het belangrijk dat elkeen in de eigen energie kan blijven, in zijn/haar eigen proces. Na afloop is er ruimte om ervaringen te delen en te integreren.

DOELPUBLIEK
Deze workshop staat zowel open voor het brede publiek als voor therapeuten, coaches en andere hulpverleners.

Deze dag reikt je een kader en een aantal handvaten maar laat je vooral ervaren wat intuïtief schilderen kan betekenen als methodiek voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Heb je zelf een schildersezel, penselen of bepaalde kleuren verf waarvan je intuïtief voelt dat je ermee wil werken? Breng deze zeker mee.

Begeleider
Griet Geeraert

Wanneer
10 oktober 2019
telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

Prijs
125 euro (Inclusief materiaal)