Alle EA-opleidingen erkend voor ECP-accreditatie-punten

Ben jij een ECP-houder? Dan zal dit bericht je ongetwijfeld interesseren. Je kan namelijk in het kader van je permanente vorming alle korte en lange opleidingen bij de Educatieve Academie laten meetellen voor je accreditatie-uren.

Heb jij als psychotherapeut een ECP of Europees Certificaat voor Psychotherapeuten? Dan weet je dat de EAP of European Association for Psychotherapy in het kader van de Permanente Vorming en Levenslang / Levensbreed Leren aan elke ECP-houder vraagt om zich te blijven bijscholen.

Bij de EAP heet dit CPD of Continuing Professional Development. Per jaar dient een ECP-houder aan een vorming van 50 accreditatiepunten of 50 accreditatie-uren te voldoen. Dit hoeft niet letterlijk 50 uren per jaar te zijn. Doel is om 250 uren vorming te spreiden over 5 jaar. Volg je bijvoorbeeld een jaaropleiding, dan kan je deze uren meteen voor meer dan één jaar inzetten.

Het goede nieuws is dat de Educatieve Academie als vormingsinstelling erkend is door de EAP, de EAIP en de ABP-BVP. Dit betekent dat je alle korte en langere opleidingen die je als ECP-houder op de EA volgt als accreditatie-uren kan inzetten. Op het einde van je opleiding ontvang je van EA een getuigschrift dat als bewijs dient voor de uren die je hebt gevolgd. Laat dit een extra uitnodiging zijn om ons overzicht aan Korte Trainingen en Jaaropleidingen te raadplegen 😉

PS: wat betekenen al die afkortingen weer?
EAP: European Association for Psychotherapy
EAIP: European Association for Integrative Psychotherapy
ABP-BVP: Belgische Vereniging voor Psychotherapie