Wegbeschrijving en parkeren

De Educatieve Academie is gemakkelijk bereikbaar: vlak bij de Antwerpse Singel, op wandelafstand van het treinstation van Antwerpen-Berchem en vlot bereikbaar met de vele trams en bussen die de Grote Steenweg en de Statiestraat-Driekoningenstraat volgen.
Omdat het lastig parkeren is in de buurt van de academie, geven we onze cursisten het advies om met het openbaar vervoer te komen.

Met de  auto

Richting Nederland
Op de ring rond Antwerpen afrit Berchem nemen. Boven, aan de afrit rechts afslaan (eerste lichten), bij de tweede lichten rechtdoor de binnensingel oversteken. Dan, bij de derde lichten, de eerste straat rechts (de Uitbreidingsstraat) inslaan. Tweede straat links is de Patriottenstraat.

Richting E313
Ring Antwerpen opgaan (richting Gent, Brussel), dan afrit Berchem nemen (Verdere beschrijving: zie hierboven).

Richting Brussel, Mechelen
Uit de tunnel gekomen, rechts de binnensingel oprijden. Bij de tweede lichten op deze singel naar links (bij Berchem-kerk aan je linkerhand), hier direct terug rechts (Uitbreidingsstraat). Tweede straat links is de Patriottenstraat.

Richting Gent
Ring Antwerpen afrit Berchem, bovenaan afrit bij zwembad links, over de Ring, rechts de singel oprijden. Je gaat vanzelf onder een tunnel door, dan bij de tweede lichten (aan Berchem-kerk aan je linkerhand, naar links) en direct naar rechts (Uitbreidingsstraat) . Tweede straat links is Patriottenstraat.

Parkeren
In de ruime omgeving van Educatieve Academie is gebruik van de parkeerautomaten verplicht van maandag tot zaterdag. Als je je dagticket vóór 10u aanschaft, kan je je auto tien uur met een gerust hart laten staan.

Hier vind je het parkeerplan met parkeertarieven van de stad Antwerpen en omgeving; de Patriottenstraat bevindt zich in de donkergroene zone.

Met de trein

• Vanuit België (behalve noorden): In station Berchem de achteruitgang nemen. De Statiestraat ingaan. Deze wordt vanzelf Drie Koningenstraat. Na ongeveer 10 minuten lopen ziet u de Patriottenstraat aan uw linkerkant.

• Vanuit Noord-België en Nederland: in station Antwerpen Centraal de metro instappen, en tram 15 nemen richting BOECHOUT. Afstappen aan halte F. Van Hombeekstraat. Daar gaat u Drie Koningenstraat in.

De Patriottenstraat is de derde straat rechts.

Je neemt de tram of bus?

Tram 7 of 15 halte F. Van Hombeekstraat (richting Mortsel) of halte Driekoningenstraat (richting Antwerpen-centrum). Je steekt aan de lichten de Grote Steenweg over en gaat de Driekoningenstraat in. De Patriottenstraat is de derde straat rechts. De Educatieve Academie is even verder aan je rechterkant.

Bus 21, 32, halte De Villegasplein (richting Berchem station). Je wandelt even in de tegengestelde richting en neemt de eerste straat links: De Villegasplein. Je houdt rechts, en komt zo via de Kameliastraat recht op de Educatieve Academie uit.
Bus 21, 32, halte Atheneum (andere richtingen). Je wandelt van de busrichting weg.
De Patriottenstraat is de tweede straat links.

Voor de Educatieve Academie vzw wandel je de poort binnen en vind je vervolgens op uw linkerkant het cafetaria voor de cursisten.