Hilde Vleugels gastspreker op Symposium UPC Duffel

Op 16 september is Hilde Vleugels als spreker te gast op het symposium van het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel.  Het symposium verleent een academische onderbouw aan de relatie tussen kunst en geestelijke gezondheid en staat ook stil bij het thema van de vierde kunsttriënnale van UPC Duffel: verbinding (verbroken) in vloeibare tijden. Experten terzake, academici en kunstenaars, lichten die dag hun bevindingen toe. Hilde zal het hebben over ‘Creativiteit en kunst als verbindende kracht’.

Het symposium gaat door op vrijdag 16 september van 8u30 tot 14u in zaal De Leuzze, Congrescentrum De Kleiput. Deelnemers krijgen de kans om na de lunch van een geleid bezoek van de tentoonstelling met zo’n 25 (inter)nationale kunstenaars te genieten. Dit bezoek start om 14u.

Wil je naar Hilde en de andere sprekers komen luisteren?
Inschrijven kan ten laatste op vrijdag 2 september. Je deelname is pas definitief na betaling. Klik hier om je in te schrijven.

Programma van het symposium

08u30: Onthaal

09u00: Verwelkoming door DIRK BROOS (Algemeen directeur)

09u05: Introductie door CHRISTIAN VERSCHELDEN (Dagvoorzitter, co-curator)

09u15: Rituelen, waarom we niet zonder kunnen door HERMAN DE DIJN (em. prof. KU Leuven, Instituut voor Wijbegeerte)

09u50: Muzikaal intermezzo

10u00: Creativiteit en kunst als verbindende kracht door HILDE VLEUGELS (Oprichtster Educatieve Academie Antwerpen en Interactionele Vormgeving)

10u35: Muzikaal intermezzo

10u45: pauze

11u15: Over ‘wilde romantiek’ door FRANCIS SMETS (kunstfilosoof)

11u50: Muzikaal intermezzo

12u00: Participatieproject/videoproject ‘Moving Identity’ ( 2019-2021) door ILKE DE VRIES, TOM OP DE BEECK en LUCIA SPILLEBEEN (Videokunstenaar en participanten)

12u35: Muzikaal intermezzo

12u45: Lunch

14u00: Geleid bezoek aan de tentoonstelling

 

Wil je de vierde kunsttriënnale van UPC Duffel ook buiten het symposium bezoeken?

Vijfentwintig (inter)nationale kunstenaars participeren aan deze tentoonstelling. Dit jaar staat het thema ‘VERBINDING (verbroken) / (dis)CONNECTED’ centraal. We leven in ‘vloeibare’ tijden. De maatschappij verandert zo snel dat er zich nog weinig vaste patronen aftekenen. Verbinding in het algemeen en tussen individuen, wordt daardoor problematisch. Verbinding blijft echter een essentieel menselijke behoefte. De Triënnale onderzoekt dit thema in al zijn consequenties, zowel kritische als hoopgevende. Ook de vaste kunstcollectie van het UPC Duffel wordt geïntegreerd in het tentoonstellingsparcours.

Bezoekers zijn welkom van 14 september tot 20 november 2022 op de campus in Duffel. De tentoonstelling is gratis en vrij te bezoeken van woensdag tot en met zondag, telkens van 13.00 tot 17.00 uur. Naast een doe- en zoekboekje voor (gezinnen) met kinderen is er ook een educatief pakket voor de derde graad van het middelbaar onderwijs. Parallel aan de tentoonstelling vinden er tal van artistieke en andere activiteiten rondom het thema plaats.

Meer info op de website van UPC Duffel.