Mindful omgaan met plagen en pesten. Herstel van verbondenheid.

Auteurs: Berti Persoons en Veronique Benoit
ISBN: 9789033480850
Uitgeverij Acco

Mindful omgaan met plagen en pesten combineert een middeleeuws verhaal met meditatieve werkvormen op maat van kinderen. Het hoofdpersonage Princie komt terecht in een onbekende wereld en ontmoet er Vero de kluizenaar die hem vaardigheden aanreikt waardoor hij mindful kan antwoorden op moeilijke situaties. Hij leert op een niet-oordelende wijze omgaan met plagen, ruzie maken en pesten.

Via de talrijke verhalen in dit boek, die samen een geheel vormen, worden sluimerende plaag- en pestprocessen zichtbaar. Deze verhalen worden dan besproken met behulp van meditatie, opdrachten en werkblaadjes. De kinderen krijgen zo inzicht in het pestproces en er worden hun handvatten –empathisch inlevingsvermogen, acceptatie, grenzen stellen, grenzen bij een ander herkennen, leren STOPPEN – aangereikt om op een meer mindvolle wijze met zichzelf en met een ander om te gaan. Zo wordt de verbondenheid tussen kinderen aangewakkerd of hersteld.

Dit boek richt zich tot kinderen en tieners van ca. 10 tot 14 jaar, en tot hun begeleiders: leerkrachten, opvoeders, psychologen en andere hulpverleners, en ook ouders.

Berti Persoons is onderwijzer en remedial teacher en volgde de opleiding in het denkontwikkelend onderwijs. Hij rondde de opleiding als mindfulness-trainer af aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness. Hij volgt momenteel een 4-jarige opleiding tot psychotherapeut aan de Educatieve Academie te Berchem.

Veronique Benoit studeerde kinesitherapie en vervolmaakte zich in relaxatietherapie. Ze heeft een privépraktijk waar ze volwassenen en kinderen begeleidt die kampen met stress, psychosomatische en emotionele problemen. Ze volgde de opleiding tot mindfulness-trainer en heeft als grote ambitie kinderen te laten kennismaken met meditatie.

Veronique Benoit en Berti Persoons richtten in 2010 samen met Virginie Vandaele KiddyMinds vzw op.

Voor online bestelling klik hier.