Scherven

Auteur: Hilde Vleugels
ISBN: 90 334 5690 7
Uitgeverij: Acco

scherven

Dit boek gaat over kwetsbare en intieme onderwerpen: vergankelijkheid, vruchtbaarheid, seksualiteit, ziekte, schuldgevoel, spiritualiteit. Het gaat over rouw en herstel, over verlies en nieuwe mogelijkheden. De titel Scherven slaat op iets wat stuk ging, maar ook op kleine deeltjes die samen iets nieuws kunnen maken. Dit boek is een queeste naar verbinding, zin en samenhang, een zoektocht naar het verhaal dat het beschadigde zelf een kader geeft.

De opzet van dit boek is terug te vinden in de vorm ervan. Een sprookje is verweven doorheen het beschouwende werk. De samenwerking tussen verstand en gevoel, verbeelding en realiteit, het persoonlijke en het universele, het mannelijke en het vrouwelijke, schept nieuw leven. Samen met de vrouw uit het sprookje wordt een weg afgelegd naar levenskracht, verbondenheid en spirituele vruchtbaarheid. Scherven is geschreven voor mensen die op zoek zijn naar nieuw leven of zich willen verdiepen in levensprocessen en voor zij die anderen daarbij begeleiden.

Hilde Vleugels is psychotherapeute en dramadocente. Ze is medeoprichtster van de Educatieve Academie te Berchem waar ze stafdocente is binnen de therapeutenopleiding Interactionele Vormgeving, een integratieve vorm van psychotherapie. Zij doceert er ondermeer het onderdeel rond de therapeutische kracht van verhalen en rituelen.

Formaat: 13,5 x 21, ca. 176 blz.
Prijs:: € €16,20
Je kan Scherven verkrijgen op het secretariaat van Educatieve Academie.