2 mei: Blaadjes tentoonstelling t.v.v. TOUW vzw

Sinds 8 maart loopt er in de gebouwen van de Educatieve Academie een tentoonstelling. Deze tentoonstelling staat in het teken van ‘blaadjes’. Van liefde en kwetsbaarheid. Van vast willen houden en moeten lossen. De inspiratiebron voor dit thema, was een smartlap uit directrice Hilde Vleugels haar jeugd. In deze smartlap, bindt Jantje blaadjes weer aan de bomen omdat de dokter heeft gezegd dat zijn zieke zusje zal overlijden voor de blaadjes van de bomen vallen. Om kippenvel van te krijgen.

Hilde Vleugels, Bruno Van den Bosch, Theodoor Dirkx, Katja Wouters en Katrien Cassiers gingen met dit thema aan de slag en tonen hun interpretatie in de tentoonstelling. De werken worden te koop aangeboden en de opbrengst hiervan gaat integraal naar TOUW vzw, een initiatief van onze academie waarbij er kosteloze therapie wordt aangeboden aan mensen voor wie de financiële drempel te hoog is.

Een touw verbindt zaken en hoe meer touw, hoe sterker. Dát is precies waar Touw voor staat. Met een team van 25 vrijwillige therapeuten zet Touw zich, sinds 2015, in om mensen te begeleiden door verschillende soorten sessies aan te bieden, van een goed gesprek tot lichamelijke oefeningen. Ondertussen staan er al 2000 sessies op de teller, behoorlijk indrukwekkend.

Datum: 2 mei 2018, 19:30-22:00
Locatie: Educatieve Academie, Patriottenstraat 35, 2600 Berchem
Prijs: Gratis
Website TOUW vzw: http://www.touw-psychotherapie.be/