Hartcoherentie en de polyvagaaltheorie: overleven voor dummies (WACHTLIJST)

Volgens wetenschappers is het basisdoel van de mens “overleven”. Gevaar detecteren en veiligheid en verbinding zoeken.

Hartcoherentie is een zeer effectieve manier om om te gaan met “gevaar” in de vorm van onrust, angst, onzekerheid, hyperventilatie. Het brengt (terug) evenwicht in je systeem waardoor niet alleen de symptomen afzwakken of verdwijnen maar waardoor je ook meer flexibiliteit ontwikkelt om stress, drukte en angst het hoofd te bieden. Het opent bovendien de weg naar (beter) sociaal contact; een belangrijk element in het hanteren van stress. Dit heeft te maken met het feit dat Hartcoherentie je nervus vagus stimuleert; een hersenzenuw die een belangrijke rol speelt in de polyvagaaltheorie.

Klinkt dit als Chinees of rinkelt er al een belletje? In beide gevallen wil ik je graag wegwijs maken in deze materie.

Tijdens deze tweedaagse maak je kennis met hartcoherentie en ontdek je de impact op je hartslag, brein, hormonen en zenuwstelsel.
Je krijgt praktische oefeningen en start je eigen hartcoherentie-training.
Je krijgt inzicht in de polyvagaaltheorie, het autonoom zenuwstelsel en haar overlevingsresponsen die niet alleen zorgen voor vechten/vluchten/bevriezen maar ook voor betrokkenheid en verbinding.
Kortom we gaan leren overleven.

Je kan het toepassen als persoonlijke training of gebruiken om je cliënten naar meer innerlijke rust en evenwicht te brengen in het kader van angst, burnout, trauma.

Begeleiders
Anne Van Sluijs

Wanneer
2 dinsdagen
6 en 13 december 2022
telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Prijs
215 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
180 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

DEZE OPLEIDING IS VOLZET. JE KAN JE INSCHRIJVEN VOOR DE WACHTLIJST VIA ONDERSTAANDE LINK.