Expo: nothing fits completely

Een nieuw jaar, een nieuwe expo. Van januari tot februari verwelkomt de Educatieve Academie ‘nothing fits completely’. Deze overzichtstentoonstelling toont werk van I.V.-therapeut en kunstenaar Bruno Mertens: een diversiteit van uitdrukkingsvormen en technieken, van minimalistisch abstracte schilderijen naar symbolisch werk tot interactieve kunst.

Bruno Mertens studeerde af in de ceramiek en grafiek. De technieken die hij hier aanleerde, integreert hij in zijn abstracte schilderijen. Hij kneedt en bewerkt de verf als medium tot nieuwe materie met de focus op structuur en textuur. Het resultaat onthult zichtbare lijnen, emotionele patronen als zachte golven, of nog, mozaïeken als gebarsten aarde. Er ontstaan “geleefde” verfhuiden die doen denken aan de lijntekeningen in onze huid. Elk schilderij is een zoektocht en een proces dat je als toeschouwer uitdaagt te graven naar wat essentieel is. Stroming en botsing, orde en chaos zijn hierin de elementen die het werk en het leven vorm geven.

In het symbolisch werk van Bruno Mertens vallen archetypische figuren en een beperkt maar fel kleurengamma op. De schilderijen zijn speelse opeenstapelingen van kubussen vol verhalen.
Het spel en dialoog met het publiek gaan verder in de interactieve kunst. De kunstenaar nodigt het publiek uit om in de rol van actieve deelnemer en regisseur/kunstenaar te stappen. Het verklaart de titel van de tentoonstelling.

Iedereen welkom en tijdens de kijkdagen is er mogelijkheid tot dialoog met de kunstenaar.

Kijkdagen: zondag 19/1 en zondag 2/2
Adres: Educatieve Academie, Patriottenstraat 35, 2600 Antwerpen-Berchem