De chaosfluisteraar

Auteur: Hilde Vleugels
ISBN: 9789492934574
Uitgeverij: Witsand Uitgevers

De chaosfluisteraar is een boek op het raakvlak van kunst en psychotherapie. De expressie van de menselijke psyche heeft veel psychotherapeuten en andere hulpverleners altijd gefascineerd. Omgekeerd is wie in kunst geïnteresseerd is vaak in de ban van de menselijke geest. Een van de dingen die kunst en psychotherapie gemeen hebben is namelijk dat ze beide een verschuiving in het hart kunnen teweegbrengen, een trilling die door het lichaam heen gaat, een verruiming van de geest.

“De expressie van de menselijke psyche fascineert me mateloos en creativiteit is de rode draad in mijn leven. Actief of passief kunst beleven bevordert de geestelijke en fysieke gezondheid en het algehele welbevinden. Onze complexe en woelige wereld heeft meer dan ooit kunst en cultuur nodig. Onze kinderen hebben die nodig. Creativiteit geeft hen wortels en vleugels. Luister daarom naar het gefluister. Niet naar de giftige, vernietigende stemmen, maar naar het lied van de Chaosfluisteraar, waardoor de rivier van creativiteit weer rijkelijk kan stromen.”Hilde Vleugels  I.V. ondersteunen, ook eigen ervaringen, praktijkvoorbeelden en tal van tips. Het resultaat is een onuitputtelijke bron van inspiratie en een vernieuwende kijk op de unieke en soms totaal onverwachte mogelijkheden die het werken met I.V. biedt.”

Hilde Vleugels richtte samen met Bruno Van den Bosch in Antwerpen de Educatieve Academie op en is grondlegger van de Interactionele Vormgeving (I.V.). Zij is stafdocente, schrijfster en visueel kunstenaar. de chaosfluisteraar is een meesterlijk boek over het belang van creativiteit als helende en verbindende kracht. Het bevat tal van praktische tips voor therapeutisch werk en creatieve werkvormen.

Formaat:170 x 241 x 22 mm
Gewicht:722 gr
Bladzijden:288
Rijkelijk geïllustreerd
Prijs: € 29,95
Het boek is verkrijgbaar op het secretariaat van Educatieve Academie.