Creatieve Interactie

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden,
maakt één enkele beweging een hele wereld los,
soms leidt het hart de hand.

In deze praktijk- en ervaringsgerichte tweedaagse komen de verschillende basisdisciplines van de kunstzinnige therapie aan bod. Met behulp van diverse technieken en werkvormen geven we vorm aan twee oerthema’s: identiteit/autonomie en verbinding en hun mogelijke afgeleiden. Er wordt zowel individueel gewerkt als in interactie met andere deelnemers.

DOEL

  • Het ontdekken van de meerwaarde van het creatieve medium in het begeleiden van therapeutische processen. Het integreren van kunstzinnige werkvormen bij je therapeutische begeleiding;
  • Het verfijnen van de eigen creativiteit of het onderzoeken van mogelijke belemmeringen daarin voor jezelf of in je begeleidingen.

DOELGROEP

  • Therapeuten, opvoeders, leraren… die kunstzinnige werkvormen in hun werk willen integreren. Artistieke ervaring wordt niet gevraagd.
  • Therapeuten, opvoeders, leraren… die groepen en/of individuele deelnemers/cliënten begeleiden en hierbij kunstzinnige technieken als een hulpmiddel willen gebruiken en op zoek zijn naar minder- of anderstalige werkvormen.

WERKVORMEN
Beeldende werkvormen, zowel twee als driedimensionaal, stem, muziek en beweging

Begeleider
Katrien Cassiers

Wanneer
2 dinsdagen
24 en 31 maart 2020
telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

Prijs
205 euro
(voorschot 50 euro –
+ 155 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
170 euro
(voorschot 50 euro –
+ 120 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

(betaal met kmo-portefeuille en krijg 30% korting als zelfstandige)