Lichaamsgericht werken met kinderen en jongeren (WACHTLIJST)

Vaak worden kinderen bij ons, therapeuten en zorgverleners, aangemeld met lastig gedrag en moeite met emotieregulatie. Meer en meer zien we dat onder ‘moeite met emotieregulatie’ vooral een hulpvraag naar spanningsregulatie zit. Spanning die door henzelf en hun begeleiders niet meteen (h)erkend wordt. Kinderen leren heel snel vervreemden van hun eigen lichaam en door overdruk in onze samenleving hebben ze niet altijd volwassen in hun buurt die hen kunnen helpen via co-regulatie om met spanning en prikkels om te gaan.

In deze korte training komen speelse methodieken aan bod om terug een lichaamsgewaarzijn te ontwikkelen, spanning te herkennen en te leren releasen. Het lichaam wordt herkend als een huis voor emoties dus we werken ook met aardingsoefeningen, kracht en ontspanning. Er is veel aandacht voor traumasensitief werk en beweging als hulpbron voor het wijze wetende lijf.

We staan ook stil bij de rol van ouders en begeleiders die hierin erg noodzakelijk ondersteunend kan zijn en waar zij mogelijk zelf ook hulp nodig hebben voor hun eigen regulatie.

Er komen oefeningen uit NARM, Polyvagaal, Somatic experience en psychofysiek werk aan bod die we aanvullen met creatieve speelse werkvormen. Deze korte training geeft een eerste aanzet om van emotieregulatie naar spanningregulatie te gaan en vraagt van deelnemers de bereidheid om met zichzelf en hun eigen regulatie op onderzoek te gaan.

De korte training richt zich tot iedereen die op een of andere manier met kinderen en/of ouders werkt. Veel van de inzichten en oefeningen zijn ook buiten een strikt therapeutisch kader inzetbaar. Het is aangenaam om makkelijk zittende kledij en een matje te voorzien.

Begeleider
Katrien Cassiers

Wanneer
Maandag en dinsdag
10 en 11 oktober 2022
telkens van 10u tot 17u (1 uur lunchpauze)

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Prijs
215 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
180 euro
(voorschot 50 euro – tevens annuleringsvergoeding
+ 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

DEZE OPLEIDING IS VOLZET. JE KAN JE INSCHRIJVEN VOOR DE WACHTLIJST VIA ONDERSTAANDE LINK.