Een magische driedubbele verjaardag

Lang aangekondigd, maar eindelijk werkelijkheid: met zo’n 250 deelnemers vierden we op 28 september het grote I.V.-feest ter ere van een driedubbele verjaardag: 30 jaar Educatieve Academie, 20 jaar VVTIV en 5 jaar TOUW. Een magische dag met een parelmoeren (jubileum)rand in het teken van ZAND. Alomtegenwoordig zand.
Zand als voedingsbodem en spektakelvloer voor een gedragen zandloperperformance. Zand als inspiratie voor meer dan 10 workshops . Zand als muze voor veelzijdige kunst ten voordele van TOUW. Een ‘Song of sand’ als verbindende factor tussen kunst en psychotherapie. ‘Mr Sandman’ om dromen te koesteren en boven zichzelf te laten uitstijgen. Zoals een zandkorrel in de kom van de oester parel mag worden. Zoals een prachtidee in 30 jaar een droomacademie mag worden, een waar therapeuten geboren en herboren worden. Zoals een driehoek een tetraëder wordt en leven geeft aan een boek. Het zijn dromen, verhalen, maar ook levens die allemaal even concreet zijn als het witte zand dat als een rode draad doorheen de rituelen van deze viering liep. Van openingsritueel tot afsluitritueel over het inwijdingsritueel van de nieuwe Algemeen Directeur van EA.
Een slot? Een start? Neen, een nieuwe schitterende mijlpaal in de jonge levens van drie organisaties en hun leden die ons nauw aan het hart liggen.
De foto’s van de dag zijn te bezichtigen op onze Facebookpagina!