Nieuwe expo: ZAND

De Educatieve Academie heeft de eer en het genoegen om haar nieuwe tentoonstelling ‘ZAND’ voor te stellen. De tentoonstelling omvat schilderijen, keramiek, poëzie, fotografie, installaties en video-art en loopt van oktober tot en met december in de gebouwen van de Educatieve Academie. Een bijzonder kijk- en koopmoment vindt op woensdag 4 december om 19u plaats.

Even bijzonder is dat de opbrengst van de kunstwerken naar TOUW vzw gaat. TOUW vzw biedt het hele jaar door kosteloze, laagdrempelige en kwaliteitsvolle psychotherapie aan mensen die het financieel moeilijker hebben. De psychotherapie wordt door vrijwillige therapeuten in de gebouwen van de Educatieve Academie gegeven.

ZAND kwam tot stand in het kader van het dertigjarig bestaan van I.V. en van de Educatieve Academie. Een tiental kunstenaars die verbonden zijn met de Educatieve Academie gingen de uitdaging aan om thema’s uit de Japanse film ‘De Vrouw in het Zand’ of ‘Sunna no ona’ als uitgangspunt te nemen voor hun creaties.

‘Sunna no ona’ speelt zich grotendeels af op 1 locatie – een diepe zandkuil waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt – met 2 hoofdrolspelers: een man en een vrouw. Zij graaft steeds terugkerend zand weg, hem ontgaat de zin hiervan. Hoewel de film in 1964 uitkwam zijn de thema’s tijdloos en voor psychotherapie van groot belang: identiteit, man/vrouw, isolement en verbinding, vasthouden en loslaten, tijd, herhaling, acceptatie, zingeving….

U bent van harte welkom om de werken van de ZAND-kunstenaars te bewonderen. Nemen deel aan de expo: Ann Bilsen, Katrien Cassiers, Tanja Dierckx, Theodoor Dirkx, Sabien Jagers, Maryse Kuypers, Rune Tuerlinckx, Bruno Van den Bosch, Pat Van Lantschoot, Luc Van Nyvelseel en Hilde Vleugels.

Nieuwsgierig? Raadpleeg de catalogus hieronder!

20190920_Catalogus_Zand_online_light