De tocht van de held in de zandbak

Zandspel spreekt op een oorspronkelijke manier een diepere laag aan en maakt deze dankzij de vorm (de opstelling van zand, water en eventuele figuren) net concreet en zichtbaar. Zo kunnen onbewuste processen vorm krijgen en zich op een speelse manier ontwikkelen.

Hoewel het neerzetten van een tafereel in zand en daar samen naar kijken op zich al een ritueel vormt, zoomen we tijdens deze tweedaagse nog meer in op de weg van de held. Hoe krijgen de weg van de cliënt, het verlangen, het oude en het nog onbekende een vorm? Hoe kunnen we de zandbak en zijn figuren mee gebruiken op overgangsmomenten en om dingen te bekrachtigen of net in beweging te brengen? Hoe kan de zandbak bijdragen om met nieuwe ogen naar het (on)bekende te kijken? Wat kan eventueel ontstaan wanneer we de bak verlaten en het zand alle ruimte geven?

Deze therapievorm voor volwassenen en kinderen, koppels en gezinnen laat toe om woordeloze momenten of gevoelens toch een taal te geven. Er ontstaat een raakvlak tussen het individuele en het universele, tussen persoonlijk en transpersoonlijk.

In deze tweedaagse maak je kennis met het gebruik van zand en ook met een zandbak en figuren in een therapeutisch proces. Voor mensen die nog niet vertrouwd zijn met het werken met zand als creatieve werkvorm is het een boeiende kennismaking. Voor vertrouwden is het een verdieping van hun praktijk rond het werken met rituelen. Deelnemers gaan aan de slag met hun eigen verhaal in de zandbak en oefenen in het begeleiden of faciliteren van een ritueel in de zandbak. (Je kan met deze korte training ook aan de slag zonder een hele kast vol figuren achteraf.)

Een wonderlijke werkvorm met een warme uitnodiging in de wereld van het archetypische en universele.

Begeleider
Katrien Cassiers

Wanneer
1 donderdag en 1 vrijdag
Vrijdag 5 en donderdag 11 mei 2023
telkens van 10u00 tot 17u00 (1 uur lunchpauze)

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Prijs
215 euro
(voorschot 50 euro –
+ 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten:
180 euro
(voorschot 50 euro –
+ 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

SCHRIJF JE IN VOOR DEZE OPLEIDING VIA ONDERSTAANDE LINK.