Jaaropleiding Kindertherapie blaast 10 kaarsjes en wordt 2-jarige opleiding

Na 10 jaar groeit een van de sterkhouders tussen onze Jaaropleidingen uit tot een tweejarige opleiding: de Jaaropleiding Kindertherapie wordt vanaf september 2021 de Tweejarige Opleiding Integratieve Kindertherapie. Omdat de tijd er rijp voor is, de vraag groot en – spijtig genoeg – ook de nood hoog is.

In de opleiding zoeken we naar manieren om het zelfhelend vermogen van kinderen terug aan te wakkeren zodat het gezonde innerlijke kind meer draagkracht kan bieden aan het gekwetste stuk en ze leren omgaan met onder andere verdriet, boosheid, rouw, trauma, emotionele pijn en spanning. Omdat kinderen ingebed leven in een context komt ook het spreken met en begeleiden van ouders en het bouwen van een samenwerkingsrelatie ruim aan bod.

Het tweede jaar laat toe de methodieken te verbreden en te verdiepen. Ook komen er specifieke themadagen (onder andere rouw en verlies, suïcide, automutilatie, vechtscheiding, werken met rituelen, gezinstherapie,..) aan bod met een aantal gastdocenten.

Omwille van de bijzonder grote interesse van therapeuten en hulpverleners voor deze opleiding, is de opleiding voor academiejaar 2021-2022 volzet en werken we met een wachtlijst.

Heb je sterke interesse voor deze tweejarige opleiding, schrijf je dan zeker in. Komt er toch nog een plek vrij, dan contacteren we je om te horen of je nog steeds interesse hebt. Komt er geen plek voor je vrij, dan wordt je als eerste op de hoogte gebracht van de nieuwe data voor academiejaar 2022-2023.

Je vindt meer informatie over de opleiding hier.

Hieronder vind je een artikel uit Interactief waarin docente Katrien Cassiers toelicht wat de uitbreiding van 1 jaar naar 2 jaar precies inhoudt.

Interactief88_maa21_Artikel Kindertherapie